Sådan får du passionerede og loyale kunder

Brand aktivering handler om at skabe passionerede og loyale kunder. Men hvad er den gode brand aktivering og hvordan kan det gøre dine kunder til passionerede fans?

I et indlæg på linkedin introducerede jeg Music Branding og de fire E’er. De fire E’er som er Emotion, Experience, Engagement og Exclusivity skal ses som supplement til de traditionelle fire P’er, og ifølge Jan Lusensky handler det om at benytte Music Branding til at øge Brand Equity og blive mere konkurrencedygtig.

Det er præcis det samme brand aktivering kan. Derfor er det naturligt at sætte Brand Aktivering i centeret for de fire E’er.

4eer brand aktivering

Når reklamebureauets stærke branding arbejde er gjort og det traditionelle marketing mix er på plads, handler det om at finde det ekstra element, som kan aktivere dit brand og skabe engagement i målgruppen. Det ekstra element, der får forbrugere – aka mennesker – til at tale om dit brand fordi de føler, at dit brand tilbyder mere end blot et produkt. Den gode brand aktivering er altså et supplement til det traditionelle marketing mix og kan enten være en enkeltstående kampagne eller en del af den samlede brand opbygning.

Derfor har jeg valgt at definere brand aktivering som ”en stærk kreativ platform (brand activator) der understøtter brandet i én eller flere kommunikations- og marketingaktiviteter med det formål at aktivere og engagere forbrugerne”.

En brand activator? Ja, jeg har valgt at kalder det en brand activator – det element, der aktiverer dit brand. Min filosofi er at benytte kommercielle partnerskaber som brand activator for derved at drage nytte af fans’ passion for deres idol(er) og derigennem opbygge passionen og loyaliteten for dit brand.

Med kommercielle partnerskaber er det især muligt at aktivere de fire E’er uanset om det er en partner inden for musik, sport eller (øvrig) kultur. Lad os se på, hvordan det eksempelvis kan eksekveres hos Brøndby IF:

Experience: Det er en oplevelse i sig selv at komme på Brøndby Stadion. Men oplevelsen kan altid blive bedre. Måske dit brand skal være med til at bygge en ekstra god stemning op før kampen.

Emotions: Følelserne er med på stadion. Men hvorfor ikke også vække dem før og efter kampen. Fx ved at lade den særlige Brøndby IF spilleliste drøne ud af højttaleren hjemme i stuen. Musik vækker minder og følelser og du er afsender.

Exclusivity: Hvilken Brøndby fan ville ikke gerne vise sit kreditkort frem med et billede af Daniel Agger på? Et kreditkort til fans eller måske et medlemskort, der giver særlige fordele i din butik.

Engagement: Brøndby fans er engagerede. Ved fx at benytte én eller flere af ovenstående og gå i dialog med de mange fans vil dette engagement smitte af på dit brand.

Det samme gælder for et partnerskab med en kendt eller mindre kendt kunstner. Men det kan også være, at det skal være et partnerskab med fx Tivoli, hvor der også er gode muligheder for at berøre gæsternes følelser og skabe unikke oplevelser for dem i haven.

Størrre engagement i og involvering af målgruppen giver mere omtale af dit brand. Med den gode brand aktivering er du nu igang med at skabe passionerede og loyale kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *