Kommercielle partnerskaber styrker dit brand

Kommercielle partnerskaber virker. De kan gøre en forskel. Det handler om at tilbyde forbrugerne mere værdi end de forventer. En værdi der rækker ud over dit produkt. Derigennem skabes positive historier, som udvikler og styrker dit brand.

Det er efterhånden velkendt at branding i dag handler om, hvad der bliver talt om, når der bliver talt om dit brand – det jeg kalder de uofficielle brandhistorier. Tidligere kunne bureauernes stærke branding arbejde placere brandet top of mind hos forbrugerne og skabe alle de nødvendige brand associationer. Men med udbredelsen af især sociale medier har dette ændret sig og de uofficielle brand historier har taget over i forhold til at udvikle og forme brands. Netop derfor bør kommercielle partnerskaber være omdrejningspunktet for eller en del af marketing mixet.

Årsagen er, at kommercielle partnerskaber kan tilbyde dit brand muligheder at skabe større engagement og stærkere relationer med din målgruppe end nogen anden for marketing kommunikation kan. I denne artikel beskriver Luisa Daprano, hvordan et brand partnerskab med den rigtige rettighedshaver er en stærk og indflydelsesrig platform.

“Enriching your brand’s meaning to your audiences makes your business of more value to these stakeholders affecting recognition, retention and revenue. The truth is that done properly, a brand partnership with the ‘right’ rights-holder is a powerful platform of influence.”
Luisa Daprano – Managing Director, Daprano Marketing

For at understøtte påstanden, vil jeg præsentere et eksempel, som helt enkelt viser, hvordan et brand med simple midler og et kommercielt partnerskab kan påvirke de uofficielle brand historier.

AQUA D’OR og Christopher
I 2014 valgte AQUA D’OR og Christopher at arbejde sammen. Formålet med samarbejdet – set fra AQUA D’ORs synspunkt – var at styrke AQUA D’ORs image i en målgruppe, som i høj grad benytter sig af sociale medier. Da AQUA D’OR ikke selv var på sociale medier og havde behov for en måde at påvirke de uofficielle kundehistorier, var et partnerskab med Christopher, som var på en udviklingsrejse, den perfekte mulighed.

Med udgangspunkt i Christophers sociale medier og et kampagnesite blev samarbejdet hurtigt spredt ud i AQUA D’ORs målgruppe og de uofficielle brand historier blev flere og flere og hele tiden med positive fortegn. Ud over en masse billeder og tekster med emojis, som jeg ikke vil gengive her, kom der kommentarer som ”Elsker jeres nye samarbejde”, ”Det er fantastisk at du igen samarbejder med AQUA D’OR”, ”Nyder lige en AQUA D’OR” og ”Jeg skal skynde mig ned og købe den nye AQUA D’OR”.

Man taler om, at et partnerskab er succesfuldt, hvis det bliver savnet, når det ikke er der mere. Der er ingen tvivl om, at der er mange, der vil blive kede af det, hvis dette samarbejde ophører. Og ingen tvivl om at både AQUA D’OR og Christopher har nydt godt af det indtil nu. De uofficielle historier om begge parter er i hvert fald gode.

Kom godt i gang
Lyder det spændende med kommercielle partnerskaber, men synes du, at det kan det virke uoverskueligt at komme i gang med arbejdet og de mange udfordringer? Hvem er den rette partner for mig og mit brand? Hvordan sikrer jeg, at jeg ikke kommer til at betale alt for meget? Hvad kan man egentlig bruge en kommerciel partner til? Det er kun enkelte af de mange spørgsmål, der holder mange fra at tage skridtet.

Men vil du gerne i gang, så læs om hvordan du kan undgå de typiske faldgruber ved kommercielle partnerskaber. Du er også meget velkommen til at kontakte mig for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig videre.

Måske kan det rette kommercielle partnerskab blive det strategiske våben, som kommer til at gøre forskellen for dit brand.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *