Højdepunkter fra The Festival of Marketing

The Festival of Marketing

Digital transformation og kunstig intelligens. Talerne på The Festival of Marketing afslørede de største trends vi kan forvente i 2017 og fremover.

The Festival of Marketing 2016 bragte mere end 200 marketingfolk sammen til workshops og live debatter, så de kunne lære mere om, hvad der driver branchen – og ikke mindst hvad vi kan forvente os af fremtiden.

Læs her hvor nogle af paneldeltagerne deler deres syn på, hvad der bliver det næste store i den digitale tidsalder.

Digital transformation må ikke stå som et isoleret projekt
“Digital transformation er i øjeblikket et varmt emne for mange virksomheder. Men hvor tidligere forretningsudvikling var drevet af interne kræfter, viser digital transformation sig at være kundedrevet. Kunderne bliver mere og mere digitale og mobile. Han eller hun forventer rettidige, relevante og personlige oplevelser – når de vil og hvor de vil. Virksomheder og brands der ikke vil indse dette og tilpasser sig bliver helt enkelt irrelevante.

Derfor kan digital transformation ikke stå som et isoleret project. Det er nødvendigt, at det integreres i virksomhedens DNA. Det gælder ikke kun digital marketing og salg men alle forbundne digitale enheder (applikationer, hjemmesider, in-store teknologier osv.) og nye forretningsmodeller. For at opnå succes skal digital transformation betragtes som en organisationsændring (processer, kultur, medarbejdere) og ikke kun som en teknologisk ændring”.

Paul Poels, global lead of digital analytics, Philips

Kunstig intelligens gør dig mere personlig
“Kunstig Intelligens (Artificial Intelligence – AI) løfter overliggeren for marketing. Det indeholder uendelige muligheder for at skabe meningsfulde forbindelser. Men at få kunderne til at se det som et kraftfuldt værktøj – som kan gøre dem mere relevante og effektive – er en udfordring.

AI tager millioner af data bytes og analyserer dem og giver os på den måde en dybere forståelse af forbrugernes adfærd og overbevisninger. Det er en vigtig indsigt. Efterhånden som branchen slås mere og mere med ad-blocking og en forbruger med en mere sofistikeret syn på virkeligheden, kan AI tilbyde en måde at blive mere personlig, målrettet og relevant. Det tillader brands den rette marketing og det rette content på præcis det rette tidspunkt og sted.

Millenials er for eksempel mere optaget af at blive underholdt af brands, som virkelig forstår deres behov for en-til-en relationer. Brands der er villige til at investere i at skabe en ’ægte’ forbindelse kommer til at høste frugterne i fremtiden”.

Tash Whitmey, CEO, Havas Helia

Social media er altafgørende for interaction med kunder

“Uanset hvilken branche, du arbejder i, så spiller social media en meget vigtig rolle i din kundeinteraktion. En effektiv strategi her kan gøre mere for dit gode image end noget andet. For eksempel er vores forretning at supportere og støtte forældre gennem de første 1.000 dage af deres lille babys liv. Forældre rækker ud efter de sociale medier for at få gode råd. Det er vigtigt, at vi kan tilbyde tryghed og vejledning rettidigt og effektivt.

Ved at simplificere vores processer og gennemgå vores community management team samt de mest almindelige forespørgsler, har vi udviklet en tilgang, der har nedsat vores svartider med 20 minutter på tværs af alle sociale kanaler. Det er ikke nemt, men den digitale verden er stedet, dine kunder er, så derfor er det altafgørende. Du skal være virkelig tilgængelig og lydhør over for dine kunder.

Tom Benton, head of digital, Danone Nutricia Early Life Nutrition UK

The internet of things (IoT) skaber brand økosystemer

“Omnichannel marketing er hvor en kunde har en problemfri oplevelse uanset tid, sted eller enhed (computer, smartphone eller tablet). Det kræver adgang til mængder af data at kunne udvikle et enkelt kunde perspektiv – et konsistent overblik over en kundes relationer med en virksomhed eller et brand.
Hverdagsforbindelsen, som enheder har til nettet via IoT, giver brands langt bedre data at arbejde med. Sådanne data gør dem i stand til at forstå kunders psykologi baseret på specifikke øjeblikke (for eksempel at tilberede middag for familien) i stedet for bare at kende til demografiske data og generelle interesser.

Ifølge Intel vil intet mindre end 200 milliarder enheder være forbundet i 2020. Set fra et marketing perspektiv betyder det, at når først produkter er forbundet til internettet, så vil det have en transformationel effekt på branchestrukturer. Se bare hvordan Uber for eksempel har vist den trend.

Transformationelle projekter bør altid blive dirigeret af en klar og overordnet strategi, som kræver en grundig forståelse af kunder og marked, stærkt lederskab og disciplinerede handlinger.
“Transformational projects should always be led by a clear and overarching strategy, which requires a keen understanding of the customer and market, strong leadership and disciplined action.”

Seán Donnelly, senior research analyst, Econsultancy

Denne artikel er en oversættelse af en original artikel i The Telegraph.

Festival of Marketing 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *